vrijdag 15 maart 2013

Autoverzekering vergelijken of beperken



U kunt besparen op de autoverzekering door over te stappen naar een andere verzekeraar. U kunt ook bij dezelfde verzekeraar blijven en de dekking beperken om geld te besparen.

Een autoverzekering wordt afgesloten bij het kopen van een auto. Vervolgens wordt er niet weer naar de polis omgekeken tot het moment dat er weer een andere auto gekocht gaat worden. U doet er verstandig aan om de autoverzekering tussentijds ook te vergelijken met de concurrentie. Mogelijk kunt u tientallen tot honderden euro’s per jaar besparen door over te stappen naar een andere verzekeraar. Let ook op de dekking die de autoverzekering u biedt. Een oudere auto kunt u beperkter verzekeren dan een nieuwe auto om geld te besparen.

Vergelijk de autoverzekering
Op het internet kunt u eenvoudig de diverse autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Bijvoorbeeld op Verzekeringvergelijk.nl kunt u de diverse aanbieders van autoverzekeringen met elkaar vergelijken. U vult het kenteken in en u beantwoordt een aantal vragen en binnen een paar minuten heeft u de berekening op uw scherm. Vooral indien u een autoverzekering heeft die al meerdere jaren loopt kunt u vaak veel geld besparen.

Is uw auto nog WA/casco verzekerd?
Bij het kopen van een nieuwe of een jonge auto wordt de auto in de praktijk meestal verzekerd tegen de meest ruime dekking (WA/casco dekking). Naarmate de auto ouder wordt, betaald u naar verhouding teveel verzekeringspremie. De premie is namelijk gebaseerd op de nieuwwaarde, maar u krijgt maximaal de dagwaarde uitgekeerd. Door de dekking om te zetten naar WA/beperkt casco of de WA-dekking kunt u tot honderden euro’s per jaar besparen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten