vrijdag 3 mei 2013

Miljonair zonder het te weten



Bijna een half jaar is de Staatsloterij en de media op zoek geweest naar de winnaar van de jackpot in de loterij van december. Een Groninger heeft onlangs het lot tussen zijn papieren gevonden. Hij kan zijn lot inruilen voor €2,02 miljoen.

Naast de man met het winnende lot is de Staatsloterij ook een grote winnaar. Dergelijke berichten zijn over het algemeen goed voor de verkoop van loten. Deelnemers aan de loterijen dromen ervan om een keer een prijs te winnen van meerdere miljoenen. De kans hierop is ontzettend klein, maar er is toch een kleine kans.

De kans om een bedrag van minimaal één miljoen te winnen in de Staatsloterij is 1 op de 20 miljoen. De winkansen op minimaal één miljoen zijn veel kleiner bij de Postcode Loterij met een winkans van 1 op de 100 miljoen. Door deel te nemen aan de Lotto heeft u een winkans van 1 op de 50 miljoen.

Uiteraard kan het geen kwaad om een keer deel te nemen aan één van de loterijen, maar doe het met mate. Een troost is dat een deel van de opbrengst naar de goede doelen gaat, maar laat u niet verleiden tot het over de balk gooien van grote bedragen door het succesverhaal van de Groningse miljonair.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten