dinsdag 23 april 2013

Voor €66 gezellig naar een pretpark?



Volgens de Telegraaf kost een kaartje voor een gezin met twee kinderen gemiddeld €66 exclusief eten en drinken. De prijs wordt naar beneden getrokken door goedkopere parken, want voor een dergelijk bedrag komt u niet met vier personen binnen bij de Efteling, Duinrell of Walibi.

De entreeprijzen zijn in 2013 gemiddeld 6% duurder geworden in vergelijking met 2012. Sommige pretparken hebben de prijzen met 25% verhoogd, anderen zoals Slagharen en Julianatoren, hebben de prijzen gelijk gehouden.

Het duurste dagje uit is naar de Efteling. Eén kaartje kost €32 per persoon. Daarnaast moet u ook nog rekening houden met een parkeertarief van €10 per auto. Ik neem aan dat het parkeertarief inclusief het wassen van de auto is, anders begrijp ik de hoogte van het parkeertarief niet. Een gezin met twee kinderen (vanaf 3 jaar oud) moeten om binnen te komen betalen: €32 x 4 = €128 + €10 = €138. Dit bedrag is exclusief eten en drinken. U kunt ook kiezen voor een ticket luxe inclusief eten en drinken en een half uur eerder op het park. Uitgaande van vier personen moet u dan betalen: €248 + €10 = €258.

1 opmerking:

  1. Beste Juul,

    Wat een bedragen hè... klopt helemaal wat je zegt... €258,00. Daar kan je een heel weekend van weg. Of, buiten het seizoen zelfs een week. Gelukkig zijn de lokale en iets kleinere attractieparken wat minder prijzig en (zeker voor jongere kinderen) minstens even leuk.

    BeantwoordenVerwijderen