woensdag 3 april 2013

Spaarrente stelt niet veel meer voor



Spaarbanken laten de spaarrentes steeds verder zakken. Er zijn nog een aantal banken die een spaarrente bieden van 2% of hoger, maar het worden er steeds minder.

De LeasePlan Bank heeft onlangs haar spaarrente met 0,3% verlaagd. De bank bood tot 1 april de hoogste spaarrente. De hoogste rentes wordt nu geboden door Westland Utrecht Bank (2,15%), Aegon Bank (2,10%) en Knab (2,10%). De grootste drie Nederlandse banken bieden op spaarrekeningen zonder opname- en stortingsbeperkingen: Rabobank: 1,5%, ABN Amro: 1,4% en ING: 1,4% (1,6% vanaf €5.000 en 1,8% vanaf €25.000).

Het loont nauwelijks nog de moeite om de spaarrentes met elkaar te vergelijken. In 2008 loonde het de moeite wel, want de verschillen waren groot. De hoogste spaarrentes zaten boven de 5%, terwijl de grootbanken onder de 3% bleven steken.

Op dit moment is het niet mogelijk om een spaarrente te krijgen die hoger is dan de inflatie. Terwijl u spaart levert u dus waarde in. U kunt over één jaar minder met uw spaargeld kopen in vergelijking met nu. Helaas zijn er geen veilige alternatieven. Het is een kwestie van de tijd uitzitten.

2 opmerkingen:

  1. iedereen moet zijn geld van de bank afhalen, en gewoon in je matras stoppen,nu speculeren de banken met ons geld, het is toch heerlijk om op
    je Eigen geld te kunnen slapen lijk dagobert wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het loont zeker nog wel om de spaarrentes met elkaar te vergelijken. Het wordt alleen belangrijker om niet alleen te kijken naar de rente op dit moment, maar ook naar de renteontwikkeling over de afgelopen jaren en dan een bank te kiezen met een stabiele hoge rente. Een bank als OHRA of Delta Lloyd biedt bijvoorbeeld vaak wel al eens van de eerste een hoge rente als de tarieven gaan stijgen, maar wanneer de rentes dalen, dalen hun rentes vaak ook weer het hardste mee. Stabiele rentes vind je bij WestlandUtrecht Bank of Argenta.

    BeantwoordenVerwijderen