zondag 14 april 2013

Premie autoverzekering mede afhankelijk van rijgedrag?



In Engeland is een proef gaande om de premie voor de autoverzekering mede af te laten hangen van rijgedrag en van de regio’s waar de auto zich begeeft. Indien de auto veel wordt gebruikt op drukke locaties, geldt er een hogere premie.

De proef wordt uitgevoerd door Vodafone, adviesbureau Towers Watson en de verzekeraar AIG. Via een applicatie op de telefoon kunnen de bestuurders in de gaten worden gehouden. In Nederland zijn onder andere gesprekken gaande met verzekeraar Delta Lloyd. Eind 2013 zou er al een polis op de markt kunnen komen met deze manier om de premie te bepalen.

De premie voor de autoverzekering is nu afhankelijk van het claimgedrag van de verzekeringsnemer. Voor ieder jaar dat er schadevrij is gereden, wordt er een extra schadevrij jaar toegevoegd aan de polis. Ik zie de voordelen niet in van het bepalen van de premie op basis van rijgedrag en locaties waar iemand de auto veel gebruikt. Het enige dat telt is toch in hoeverre iemand een schade aanricht? Nederlanders houden er niet van om begluurd te worden. Daarom zal de nieuwe manier om de premie te bepalen in ons land nooit van de grond komen.

1 opmerking:

  1. dat denk je ,,,, de overheid houd ons wel degelijk graag in de gaten en meer dan je denkt,,,,,

    BeantwoordenVerwijderen