vrijdag 5 juli 2013

Is de autoverzekering een prijsproduct?



Indien de verzekeringsvoorwaarden nauwelijks verschillen, kunnen verzekeringen op prijs worden vergeleken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij overlijdensrisicoverzekeringen, zorgverzekeringen en autoverzekeringen.

Voor Autoverzekering.nl heb ik een blog geschreven over prijsverschillen tussen de diverse verzekeraars. Uit een persbericht van dezelfde website bleek onlangs dat de duurste verzekering voor een WA-dekking duurder is in vergelijking met de goedkoopste WA Casco dekking (=all risks). Hieruit blijkt duidelijk dat autoverzekeringen vergelijken lonend is.

Voor het vergelijken van de premies kunt u diverse verzekeraars en tussenpersonen bellen, maar het kan sneller en goedkoper. Uw autoverzekering kunt u binnen een paar minuten vergelijken met de goedkoopste verzekeringen voor uw auto. U vult uw kenteken in en u beantwoordt nog een aantal vragen zoals onder andere het aantal schadevrije jaren en uw postcode.

De verzekeraars hebben de verzekeringsvoorwaarden vrijwel op elkaar afgestemd, waardoor de onderlinge verschillen nog klein zijn. Er zijn verschillen in voorwaarden, maar het gaat slechts om geringe verschillen. Kies voor uw portemonnee en vergelijk uw premie met het huidige aanbod van verzekeraars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten