vrijdag 9 augustus 2013

De 4 belangrijkste redenen om je voorschotbedrag te verhogen



Na de jaarafrekening van je energieleverancier geld bijbetalen. Het overkomt jaarlijks een kwart van alle Nederlandse huishoudens. De oorzaak: een te laag maandelijks voorschotbedrag. Wil je deze lelijke verrassing voorkomen? Verhoog je voorschotbedrag dan op tijd!

Je betaalt voor wat je verbruikt: niet meer en niet minder. De ingeschatte kosten voor een heel jaar betaal je vooraf per maand. Dit is je voorschotbedrag. Je energieleverancier schat dit bedrag vrij nauwkeurig voor je in. Toch kan er in de loop van het jaar van alles gebeuren waardoor je jaarlijkse verbruik verandert. Je moet dan zelf op tijd ingrijpen. Herzie je voorschotbedrag in de volgende situaties om financiële tegenvallers bij je jaarafrekening te voorkomen.

Strenge winter
Huishoudens verstoken tijdens de wintermaanden gemiddeld 75% van de energie die ze jaarlijks verstoken. Bij een strenge winter stijgt dit percentage. Houdt de winter bovendien lang aan, dan stijgt het percentage zelfs nog meer. Je doet er dan altijd verstandig aan je voorschotbedrag te verhogen. Je betaalt dan weliswaar tijdens de zomermaanden een paar tientjes extra, maar je voorkomt ook dat je de rekening een paar maanden later in één keer gepresenteerd krijgt.

Verhuizen naar slechter geïsoleerd huis
Heb je eindelijk je droomhuis gekocht? Een statig herenhuis, een vooroorlogse arbeiderswoning of een monumentaal pand? Houd er bij dit soort huizen rekening mee dat deze niet altijd energiezuinig zijn. Oude woningen kunnen tochtig zijn en warmte verliezen via ramen, muren, het dak en de vloer. Een slecht geïsoleerd huis slurpt energie. Verhoog je voorschotbedrag, isoleer je huis grondig en verlaag je voorschotbedrag daarna pas weer.

Gezinsuitbreiding
Bij de geboorte van een kind komt veel kijken, ook in administratief opzicht. Denk hierbij aan geboortekaartjes, registratie bij de gemeente, een ziektekostenverzekering, maar ook aan het verhogen van je voorschotbedrag. Je gaat namelijk meer energie verbruiken. Dat komt vooral door intensiever gebruik van je wasmachine, een beruchte energieslurper.

Extra apparaten
Airco’s, waterkokers, lcd-tv’s en wasdrogers zijn weliswaar overbodige luxe, maar wel erg prettig om te hebben. Denk alleen niet dat de belangrijkste kosten hem zitten in de aanschaf. Hoewel dit soort apparaten steeds energiezuiniger op de markt worden gebracht, verbruiken ze nog altijd veel energie. Koop je in een jaar veel extra apparaten? Dan kan een verhoging van je voorschotbedrag verstandig zijn.

Over PrizeWize
PrizeWize is de vergelijkingssite voor energie, internet/tv/telefonie en schade- en zorgverzekeringen, voor de consument en mkb’er. Ons transparante en onafhankelijke vergelijkingssysteem geeft je altijd het beste advies, passen bij je situatie en wensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten