woensdag 28 augustus 2013

Wel of geen reisverzekering afsluiten?



Een kwart van de Nederlanders gaat op vakantie zonder een reisverzekering. Met name voor een buitenlandse vakantie kan dat een foute beslissing zijn.

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat de reisverzekering voornamelijk dekking biedt tegen de risico’s van diefstal en beroving van bagage. In werkelijkheid zijn andere dekkingen in de reisverzekering veel belangrijker. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de dekking tegen buitengewone kosten en de personenhulpverlening. Deze dekkingen vergoeden bijvoorbeeld noodzakelijke repatriĆ«ring uit het buitenland en de kosten van een langer verblijf in het buitenland door omstandigheden, bijvoorbeeld ziekenhuisopname.

Neem een doorlopende reisverzekering in overweging
Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie? Indien de vakanties gezamenlijk langer duren dan twee weken, loont het de moeite om te berekenen hoeveel u moet betalen voor een doorlopende reisverzekering. Naast de financiƫle besparing biedt het u ook gemak. U hoeft niet meer stil te staan bij de reisverzekering op het moment dat u op vakantie gaat.

Kies de juiste dekking
U kunt veel geld op de reisverzekering besparen door kritisch te kijken naar welke dekkingen noodzakelijk zijn. Ook blijken er grote verschillen te zitten in de hoogte van de premie die verzekeraars in rekening brengen. Op Bespaarwijzer.nl kunt u laten berekenen hoeveel u kunt besparen op de reisverzekering.

1 opmerking:

  1. Reis- en ook zeker annuleringsverzekering is zo belangrijk! Het is inderdaad goed om te kijken welke dekkingen noodzakelijk zijn bij de reis die iemand gaat maken (in de toekomst). Zelf vond ik het erg lastig om dit uit te zoeken dus heb ik de hulp van Finion in geschakeld. Zij hebben mij super fijn geholpen en nu heb ik een reis- en annuleringsverzekering die goed bij mij past. Dit is de website: www.finion.nl.

    BeantwoordenVerwijderen